Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2008 14:53 - "Атака" в стил "Бинев"
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 798 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2009 12:48


    Петък вечер - 31 октомври 2008 година.Хелоуин - празник,който има все още слаб отзвук в България и който върлите американофили се стараят да наложат у нас.Но,както е добре известно, в Родината на магаретата и прасетата обичат тиквата само печена.Дори именитият ни писател Елин Пелин й посвети ярък и незабравим герой - Душко Добродушков.Същият онзи скромен и притеснителен служител,който от срам не приема поканата на началника си да похапне малко печена тиква и затова после я сънува цяла нощ.Ние обаче нямаме нужда от "вси светии",за да открием поредния месия,заел се с нелеката задача да ни просвети,облагороди и събуди.Особено ако той се казва Слави Бинев...
    В "Дискусионно студио" по телевизия "Скат" от 19.30 до 20.30 часа той се мъчеше да убеди драгия зрител колко много е пораснал международният авторитет на партия "Атака".Благодарение,разбира се,на неговата  нескромна персона.Като всеки мъж с нисък ръст и новоизлюпеният политик обича да позира.Навремето се е занимавал с таекуондо,вероятно да компенсира ниското ниво на мъжкото си самочувствие.Днес  обаче,когато благодарение на парите,  първо купи измислената титла "архонт" на църквата от старозагорския митрополит Галактион,а после и евродепутатското място от Волен Сидеров,си проличава как на бившия охранител и ресторантьор никак не му се удава да достигне нивото,което,уви не може да се осребри - интелектуалното.Ето защо и вчерашната му медийна изява се превърна в мъчение,както за самия него,така и за зрителите.Все пак донякъде бе утешителен фактът,че и водещият Георги Ангелов не е на "ти" с дар-словото. 
    Пътува Слави Бинев.И откъдето мине сее само възхищение.Всеки,който има честта и удоволствието да се срещне с него е "стреснат,трогнат и очарован от победния му зов",както пише Христо Смирненски.Австралия,Йордания... широк е периметърът на този корифей,чието очарование е достатъчно,за да се повдигне международният авторитет на "Атака".И за да се убедят хората навсякъде по света "какви е славни чада раждала майка България,а ражда и сега".Екзотичният нашенец дори успял да привлече вниманието на някакви журналисти от шведско радио.По него той дълбокомислено заявил:"Нашият патриотизъм е скрепяваща и спояваща сила и тя не трябва да плаши Европейския съюз".В превод от шведски това може би означава:"В България ние от "Атака" имаме нужда да посплашваме турците и циганите заради по-голям електорат и по-висок рейтинг,но вие трябва да възприемате тази политика като най-обикновено плашене на гаргите".Ето и друг бисер,с който са били погалени ушите на шведските радиослушатели: "Нормално е като се уголемява Европа да се засилва и национализмът в отделните страни.Ние не само получаваме признание,но има и надежди към нас - хората,които трябва да поведат държавата в правилната посока,а не да сме под черджетата".В същото време,в хода на специална закуска,дадена на евродепутати,на Слави Бинев му хрумнала гениалната идея да им предложи "цивилизация на мира,разбирателството и любовта".И тази проява - в духа на неговото "архонтство",завършила с молитвата: "Да дава господ".
    Ала истинското разпъване на кръст започва с обажданията по телефона:
    Анонимен: "Трябва да спрете да плюете срещу Бойко Борисов,защото така наливате вода в мелницата на БСП.Още повече че в следващото управление,вие може да се окажете в коалиция с "Герб".
    Слави Бинев: "Ами аз значително съм намалил говоренето срещу него.Все пак,ако нещо съм казал не както трябва,моля да бъда извинен".
    Пенка Михова: "Водещите по тази телевизия редовно обиждат мен и ДПС..." Изключена от Георги Ангелов,понеже не била "турскоговоряща".
   Анонимен: "Възмутен съм от макиажа на бивш мафиот като Слави Бинев.Пазнавам го по друга линия и от друго място.." Също изключен от водещия.
   Анонимен: "От проучванията става ясно,че сега подреждането на партиите е: "Герб",БСП,ДПС и "Атака",а до изборите остават само седем месеца.Има ли възможност "Атака" да изпревари ДПС?"
    Слави Бинев: "Ха-ха,ние отдавна сме трета сила.Дори и социолозите го признаха.Да,би могло да се очаква още по-амбициозно класиране на "Атака".
    Анонимна: "Бинев говори за авторитета на "Атака".Но кога ще спре това плюене срещу всеки и всичко?Постоянно намирате махна..."
    Бинев: "Кои са те,които нямат положително отношение?"
    Зрителката: "Ами вашата партия!"
    Бинев: "Разбрах Ви,ама почти всички партии са в коалиция,виталност,която не е витала в България".
    Анонимен: "Честито!Вече и в австрийския парламент е избран турчин за депутат.А нали в Австрия националистите бяха много силни?Така че вашата кауза е губеща."Изключен от Георги Ангелов.
    Анонимна от Стара Загора: "Аз съм лична приятелка на дядо владика /тоест на митрополит Галактион,ръкоположил Слави Бинев за "архонт"/.Но според мен: 1."Атака" е закъсняла с работата  по изборите. 2.Да се започне агитация в турските региони. 3. Дядо владика да бъде влючен..."
    Анонимен: "Има ли Слави Бинев охранителна фирма?"
    Бинев: "Имал съм много такива фирми,но откакто се захванах с политика се отказах от тях."
    От тези мнения,както и от целия дух на предаването, стана достатъчно ясно какъв авторитет има бившият шампион по таекуондо в родната си страна.А какво остава да се разчита на изявите му за повдигане на международния авторитет на партията.Но това си е вече проблем на управителя на "Атака" ООД  - Волен Сидеров.Ако в една партия действа само волята на лидера,то рано или късно той е обречен на самота.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 321156
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930