Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2009 13:05 - Я.Я. - новият политически брокер
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 2243 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2009 12:33


   Кой не знае Яне Янев?Кой не е чувал за него?Сиромах ли или чорбаджия-изедник?Депутатът направи вече пътека до главния прокурор на социалистическо-капиталистическата и мутренско-чалгаджийската република.Поредната му папка с "разоблчаващи документи" много прилича на кръчмарския рефрен от близкото минало,който е бил любим и на един известен сега телевизионен водещ и политически коментатор от Би Ти Ви: "...само да те гепна,дънките ш" ти цепна".Разбира се по тези "кьор-фишеци" на Яне Янев /трябва да го различавате от Яни Янев/,прокуратурата не заведе нито едно дело,защото не намери основания.Но неуморимият разобличител на грабитерската и продажна политика на управляващите продължава своите гала-концерти и то вече с турнета из цялата страна.Вече предизборно.
   За него се организират идилични срещи с местни журналисти и няколко чудаци и всезнайковци,които му задават въпроси.А той - с патоса на френски якобинец от 1790 година,говори за корупционни схеми,източени милиони и бивши ченгета.От залата обикновено ръкопляскат.Защото новият Робеспиер обещава гилотина за крадците и мошенниците.За тази чистка,така силно жадувана от онеправданите и унизените,са му нужни "поне 26 процента от гласовете".Естествено, Яне Янев не споменава как точно смята да осъществи тези обещания - да върне незаконно заграбеното в ръцете на народа.Той самият обаче не може да не е наясно,че за тази цел ще е нужна пак диктатура.А тя пък от своя страна предполага насилие и репресии.Тази стара песен изостави дори Волен Сидеров,който от почти нацистки радикализъм премина към едва ли не монархически либерализъм.
   Между другото,отношенията между тези двама политически брокери имат предистория,която вероятно малцина знаят или си спомнят.За местните избори през 2003 г. Яне Янев издигна кандидатурата на Волен Сидеров за кмет на София. Двамата обявиха за основен враг тогавашния кандидат за трети мандат Стефан Софиянски и издигнаха девиза "Софиянци срещу Софиянски". Днес същият този Софиянски и партията му са коалиционен партньор на Янев в новия му консервативен проект. А за Сидеров, който също е подавал сигнали за проповядване на радикален ислям в община Гърмен, Яне Янев казва: "Да ме прощава, ама кой е Волен Сидеров в европейски мащаб - изолиран, отречен, нарочен политик." "Ако ти си на моето място, ДАНС и на теб ще обръщат внимание", обобщава лидерът на "Ред, законност и справедливост".
   Надявам се обаче,че вие - просветените читатели,не взимате тези приказки за чиста монета.А сте наясно,че те са традиционни за байганьовските нрави у нас.Плюем се за пред запалянковците,обаче това не означава,че в по-късен момент няма да се озовем в един отбор.Важното е всеки да завоюва повече гласове и да спечели повече депутати,та да може после да се състави замисляната коалиция.А пък постфактум нека наивните избиратели се възмущават дали тя е принципна или безпринципна.Тази талантлива политическа мимикрия не е безразлична и на самия Яне Янев.Ако някой е следил внимателно "идейното му развитие" би забелязал непременно,че той е лишен от всякакви скрупули.Искате ли примери?
   Пътят на 38-годишния Янев в политиката започва през 1994-та година, когато се появява в БЗНС с лидер Анастасия Мозер. За кратко време преминава през младежката организация на съюза, става член на експертния съвет, а малко по-късно и на Постояното присъствие (ръководния орган) на формацията.По време на разцеплението на БЗНС застава на страната на Мозер срещу Георги Пинчев, въпреки че влиза в съюза през неговото крило. По-късно пак се обединява с Пинчев и така влиза в ОДС. В началото на мандата на Сакскобургготски се среща на няколко пъти с него.Явно това са били срещи,които не са удовлетворили честолюбивите амбиции на младия лъв.Защото скоро след това той се превръща в яростен противник на царя,както и Волен Сидеров,който също не попада на челно място в предизборните листи на НДСВ.
   Безспорно, Янев Янев умее да си прави самореклама.Той се грижи за това да е почти ежедневно в емисиите на медиите,провокирайки някакъв скандал.Дори и да няма улики и факти,той ще ги измисли.Депутатът е прав,че съдебната система в България е неефективна.Защото,ако той беше принуден да доказва всяко свое обвинение,присъдите щяха да завалят като обилен пролетен дъжд.Трябва все пак да му се признае,че той успя да обърне в своя полза народната поговорка:"Като си пееш,Пенке ле,кой ли те слуша?".Слушат го жадните за истина и възмездие.Не случайно умелият партиен строител кръсти формацията си "Ред,законност и справедливост".
   Но,както е добре известно,само вярващите са блажени...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Хей другарю луми...
20.05.2009 16:26
Не се притеснявай другарю, ще изберем Яне, пък ако е поредния кьорфишек, ще търсим друг дето да свърши работа;)
цитирай
2. lumy - Благодаря Ви, другарю "анонимен"!
23.05.2009 18:49
Но не мислите ли,че вече 20 години тъпчем все на едно място, именно защото заради това "пък ако е..." залагаме на "поредния кьорфишек"?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 322217
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930