Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2009 12:12 - Националната марка "Илюзия"
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 923 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2009 12:32


   Песента на Красимир Аврамов "Illusion" /"Илюзия"/ не прескочи предварителния кръг на Евровизия в Москва.Всъщност това бе предизвестен провал.Още щом тя стана фаворит на българския конкурс след съмнителни резултати от SMS-си,голяма част от музикалната гилдия въстана срещу представянето й.Изтъкваха се мнимите певчески способности на изпълнителя,дори бе направен намек и за необичайната му сексуална ориентация.Отвсякъде заваляха призиви той да се откаже от по-нататъшно участие.
   Но Орфей от Сливен реши да докаже правотата на поговорката: "Не е луд този,който яде зелника,а този който му го дава". Продуцент на конкурса за Евровизия е Българската национална телевизия. А както е добре известно, у нас най-щедро и най-разточително се харчат парите на данъкоплатците,с които се издържа и тази телевизия.В случая бе достатъчно,че Красимир Аврамов бе спечелил по незнаен начин симпатиите на генералната директорка Уляна Пръмова и особено на едносексуалния си приятел Драгомир Драганов,пропял също благодарение на протекциите на Лили Иванова.
   А народът твърди,че от всяко дърво свирка не става.Пръв превърна в индустрия клонирането на таланти Митко Пайнера от Димитровград.Дори и днес неговите певачки със селиконови атрибути никнат като гъби след дъжд.Те пълнят кръчмите и ресторантите и сред гъстия тютюнев дим и алкохолните изпарения гарнират възбуждащо гастрономическите подвизи на съвременните байганьовци.На маса се уреждат сделки,утвърждават се приятелства,правят се ходатайства.С една дума се печелят много пари от първосигналните страсти на българина.В това се крие тайната на чалга-културата.Ето защо у нас тя пусна корени и процъфтя като никъде другаде по света.Дори и  президентът Георги Първанов призна,че харесва Ивана, а в колата си слуша Азис.Да не говорим,че кохортата от поп-фолк хубавици съпътства партийните предизборни митинги и агитира пряко в полза на определени функционери,естествено срещу солидно заплащане.Тарифата се знае,включително и за "по-специални услуги" след концерта.
   Така че единствено уместното и характерното в песента на Красимир Аврамов е заглавието "Илюзия".То е точен и ярък символ на духовните процеси на упадък,които текат вече 20 години след началото на така наречения "демократичен преход".Тоест обществото ни премина трайно към чалга-културата.И дори политиката стана нейн "концентриран израз". България отне титлата "страна на неограничените възможности" на Съединените американски щати.Тук и най-грозното момиче може да стане "мис",стига да позволи на мераклии с юначни бирени шкембета като Митьо Пищова да й пусне една ръка под поличката. После същото това момиче,което умее да прави бизнес от сексуалността си, може да стане актриса,певица,моделиер или пък просто да се омъжи за някой милионер и да му роди дете,както например стори Деси,наричана "пернишката Шер", сега съпруга на Христо Ковачки.
   Мало и голямо пропя и прописа,включително и бившите офицери от Държавна сигурност. Един провинциалист от тях например,бележит кадър на вестник "Труд", не се посвени да издаде стихосбирка с многозначителното заглавие "Пречистване". По лавиците събират прах десетки книги "самиздат".Но авторът може да изпъчи гърди и да се похвали,че е написал N-книги. Тази психоза на грандоманията и комплексите за малоценност не могат да охладят нито народната поговорка: "Всяка жаба да си знае гьола",нито пък сарказмът на Христо Ботев: "Ех,защо не съм поет,поет като Пишурката!Каква ода бих написал на баба си на хурката!". За неспирния поток на посредствеността и пошлостта съдействат значително и така наречените "реалити" телевизионни предавания,които произвеждат звезди на конвейр. А много от тях говорят и пишат вулгарно,притежават познания от основното училище и затова не виждат по-далеч от носа си.
   Вече е модерно да бъдеш прост.Както е модерно да бъдеш мошеник или крадец.Ето защо всичко наоколо е една откровена илюзия. И уви,тя стана наша национална марка с благословията на елита,съставен също от измислени бизнесмени,експерти,интелигенти и политици. И затова,ако европейците ни разбираха правилно,те не само нямаше да отрежат песента ни "Илюзия" от по-нататъшно участие в конкурса,ами и щяха да я класират на първо място!



Гласувай:
0



1. анонимен - lumy,нещо бъркаш.
14.05.2009 20:52
КрасимирАврамов няма нищо общо с българската чалка.Чуй неговите песни и ще се увериш в това.Напротив,неговите песни могат да се окачестват като попопера.А това,че го оплюхме предварително, показва чалгаджийския вкус и маниер на една не малка част от българите, което е жалко.Не ценим талантите си.Типично по български.
цитирай
2. lumy - Говоря
15.05.2009 00:24
не за чалга само,а за чалга-култура и за всичко,което е нейно следствие,ако сте прочели внимателно статията ми.А що се отнася до Красимир Аврамов,провалът му на Евровизия говори красноречиво.Той самият никога не би се занимавал с пеене,ако у нас всеки не се занимаваше с каквото не му е работа.Ето в това е духът на "чалга-културата" - елементаризъм,бездарие и чисто животински страсти. За съжаление първа нейна жертва става подрастващото поколение.
Най-възмутителното е,че веднага след гафа,никой от организаторите на българския конкурс за "Евровизия" не пое отговорността за него. А всички започнаха като дирижиран хор да говорят,че било нормално да се провалиш на такъв висок форум и че България не влизала в някакви си "геостратегически" сметки... Нямам нищо против Вашия патриотизъм,само че не виждам защо той трябва да бъде "На гол тумбак чифте пищови".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 321329
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930