Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 14:05 - Шоуто на Николай Кокинов
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 5872 Коментари: 11 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Би Ти Ви е прекратила едностранно договора си с фирмата на Слави Трифонов, поради незадоволителни финансови резултати и кризата, която се отразява чувствително и на медийния бизнес у нас. Вместо това, безутешните фенове на Дългия ще имат възможността да се влюбят в нов герой, който обещава незабравими развлечения. Популярното шоу, което се излъчва всяка делнична вечер в 22.30 часа вече ще носи името „ШОУТО НА НИКОЛАЙ КОКИНОВ”.

    Така би могла да звучи новина в стил „Шоу”, „Шок” или „Уикенд”. И защо не? Градският прокурор на София вече се е превърнал в истински продуцент на нови „разкрития”. И активното му медийно присъствие заслужава да бъде възнаградено със собствено предаване, което би се радвало на голям успех. Например, тази сутрин в разговор на живо по БНТ 1, той пак обнадежди любителите на фойерверки и бомбички с многозначителната фраза: „Очаквайте нови изненади”. Както гласи употребяваният до втръсване клиширан израз по националната телевизия при реклама на спортни предавания /чуй Петър Василев/: „Шоуто обещава да бъде гарантирано”.

    За Кокинов явно не е толкова важно зрителите, а и водещите, да правят ясно разграничение между „разпитвани” и „обвинени”. Днес например в националното следствие се явиха в 9.30 часа бившият земеделски министър Валери Цветанов и бившият председател на Държавната агенция по горите Стефан Юруков. За медиите бе разпространено съобщение, че „ще бъдат повдигнати обвинения, заради неправомерно извършване на замени на земи със задна дата”.

   Какво прави впечатление, дори и на малчугана от детската градина? Първо, двамата поканени още не са разпитани. И второ, следственият процес по обработка на съществуващи документи и разпити на свидетели и вещи лица още не е насрочен. Е, как тогава на двамата ще бъдат повдигнати каквито и да е било обвинения? Но, машината на медийния бум е вече задвижена и в обществото се създава усещането за „раздаване на справедливост”. Тоест, новите управници търсят сметка за злоупотреби на предшествениците си. И крадците – както обича да вярва българинът, особено на чашка ракия, ще си получат заслуженото. Трай коньо за зелена трева…

   Бившият земеделски министър бе разпитан по сигнал на бившите депутати Мария Капон и Елеонора Николова. Капон припомни, че става въпрос за нарушения в Института по земеделие и семеразвитие "Образцов чифлик" – Русе. От института са отнети неправомерно 1200 дка земя със заповед на бившия министър. Подобно отнемане обаче може да стане само с решение на Министерския съвет. След това земята, която е изключително плодородна, се продава на безценица на фирма "Спарки" АД.

   Това обаче е само сигнал. А не констатация на съответния съд. Най-вече заради политически цели в България отдавна е пренебрегвана основната максима на правосъдието: „Всеки е невинен до доказване на противното”. Отвсякъде сега хвърчат листи, доноси, папки. А накрая остава шекспировата ирония „Много шум за нищо”.

   Разбира се, далеч по-добре би било да се работи тихо и компетентно със силата на фактите и документите. И едва когато следствието и прокуратурата постигнат поне минимален процент на издържливост на обвинението, то да стане обект на съдебен процес.

   Понеже това не е небрежност или дилетанство, за непредубедения наблюдател не може да остане скрита коварната маневра „да влезе осъденият”. Да, защото като прегледа подобна  „разобличителна” статия в съзнанието на  читателя се запечатват трайно етикетите: „замени на гора”, „Валери Цветанов”,  „обвинение”, „прокуратура”.

Тоест, в неговите очи нароченият е вече осъден.

   И ако този механизъм на обещаното от Бойко Борисов „възмездие”продължи да действа по същия начин – нищо, че може да няма реално нито един осъден, излъган ще бъде отново обикновеният човек.




Тагове:   николай,


Гласувай:
8



1. анонимен - Герберски популизъм колега, му...
08.09.2009 15:52
Герберски популизъм колега, мухобойковски кьорфишеци! Да се радват глупендерите на избранника си! Много верни неща си писал!
цитирай
2. анонимен - нищо ново..
08.09.2009 15:54
Герберски популизъм, да се кефят глупендерите, гласували за новата власт!
цитирай
3. анонимен - защо сега бе?
08.09.2009 16:16
Всичко е жалък популизъм герберски, мерака на Бойко да се направи на такъв, какъвто не е! Не отива на градски прокурор на София да прави такива евтини номера, като сервилничене на мухобойко! Досега топките ли си бара?!
цитирай
4. анонимен - Не че съм фен на Кокинов, но. . . &q...
08.09.2009 16:43
Не че съм фен на Кокинов, но...
"Прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия земеделски министър Валери Цветанов за заменките на земи.

Цветанов е с мярка за неотклонение „подписка“.
цитирай
5. анонимен - песимистично
08.09.2009 16:56
Страшното в случая не е това,че виновен няма да получи възмездие,а това,че неосъждането е симптом на безсилието на всяка власт.Дори по-страшно,старите престъпници да действат заедно с новите управляващи.До сега виждам празни приказки и безсилие.
цитирай
6. анонимен - Повечето неща ще се спукат като б...
08.09.2009 17:13
Повечето неща ще се спукат като балони.Преди месец хулеха правителството, че купило 3 туристически хелихоптера.Оня ден се оказа ,че не били туристически, а за наблюдение на границите ,и не ги плащало правителството ,а ни ги дават без пари
цитирай
7. kapricia - :о)))
08.09.2009 17:45
Признавам си, за миг първия абзац ме хвърли в невероятен потрес, докато осъзная, че ключовите думи по отношение на тази новина са "така би могла да звучи новината". :о)))
За останалото... какво да кажа?! Така си е. Спор няма.
Поздрави! :о)
цитирай
8. анонимен - Всички сте на грешен път !!
09.09.2009 11:21
Всички сте на грешен път !!
цитирай
9. анонимен - Нека Бойко да разследва далаверите ...
10.09.2009 17:16
Нека Бойко да разследва далаверите и корупцията на предишните.А нека някой си злослови против него.нали за това го избрахме.Да сложи ред в тая държава.Досега беше пълен хаос.
цитирай
10. galinabg - Поздравления!
11.09.2009 09:01
Изключително точно, аргументирано и интелигентно!Поздравления за позицията ви!
цитирай
11. анонимен - не мога да се съглася с автора, дори и ...
13.09.2009 13:51
не мога да се съглася с автора,дори и за секунда е недопустимо да си помисли някои че е възможно да се развали едностранно договор на бтв с СЛАВИ ТРИФОНОВ.моля ви,то бива ,бива,но всичко си има граници...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 322139
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930