Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 20:11 - БОЙКО ЗАПОЧВА ДА ГУБИ ОТ... САМИЯ СЕБЕ СИ
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1169 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 16.11.2009 10:41


   Сиво,тихо и скучно преминаха днес изборите за кмет на София. Само двадесет на сто от столичани си направиха труда да се разходят до избирателните урни в хладната и не чак дотам усмихната ноемврийска неделя. Социолозите твърдят,че обикновено се случва така,когато печелившият е предизвестен. И това съществено обезкриля любителите на по-динамичния и напрегнат сюжет.

    Нямаше противоборства на платформи или идеи. Нямаше дори личностни схватки в стил „Бойко-Сергей”, които българинът обича като по-пиперливата манджа. Георги Кадиев – кандидатът на БСП, вторият губещ още преди да е ударил гонгът, се стараеше  във всяка своя публична изява да запази кавалерско преклонение пред дамата с нежния и премрежен поглед на невинна ученичка Йорданка Фандъкова. Летящият й старт започна с номинирането й за министър на науката и образованието. По този начин нейният благодетел Рамбо-БГ й осигури двумесечен подготвителен курс за изстрелване на по-висока позиция в собствената му сияйна орбита. Защото едва ли някой се съмнява, че чрез своето „фандъче” генералът ще управлява София. Да, тя ще бъде едно от любимите копчета от телефона на Бойко, което той ще натиска, когато пожелае. Но, вероятно дори и това няма да се налага, понеже като бивша учителка и директорка на училище, новата кметица е символ на прилежанието, усърдието и лоялността. Всъщност, днес тези двадесет на сто от софиянци преизбраха Борисов за още един мандат от две години.

   С овладяването на София обаче сегашният министър-председател губи най-полезния ход в по-нататъшното си развитие като политик – опозиционния коректив. Оттук съзнанието, че вече притежава цялата власт води единствено към път без изход – към самоувереността и високомерието. Казват,че Бойко приличал твърде много на  Тодор Живков,човекът чийто бодигард той бе в началото на 90-те години на миналия век. Имал дарбата да предусеща настроенията на хората. Да ги изслушва, да им съчувства, да говори на техния език. Но, известно е каква лоша шега може да изиграе преяждането, особено с власт. Защото то води до загуба на реалистична ориентация, до себевъзнасяне и възвеличаване. Да не говорим, че кръгът от хора около новия силен човек на България неусетно се попълва от ласкатели и користолюбци, чиито възхвали напомнят песните на митичните морски сирени.

   Ето защо днес, печелейки София чрез послушницата си Йорданка Фандъкова, Бойко Борисов предопредели тенденцията да започне да губи от… самия себе си.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. razkazvachka - о, не е толкова просто
15.11.2009 20:16
жена - изменчива, коварна и лукава
когато пипне лостовете на властта
тя подчинението на втори план оставя
цитирай
2. анонимен - Жал ми е
16.11.2009 12:36
за г-жа Фандъкова. Тя изглежда интелигентна жена и не може да не си дава сметка, че е избрана не заради личните си качества, а заради партийна принадлежност. Това е обидно, защото, както се казва - и магаре да бяха предложили... Що се отнася до мнението, че заради властта тя може да забрави подчинението - ака това стане, Б.Б. ще я бламира на часа. А може и нещо по-лошо да и се случи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 321317
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930