Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2010 12:31 - Желева - срамът на Бойко
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
0



Онези родители,които са били на представление и са треперили за изявата на своите деца, знаят прекрасно как могат да се червеят,ако питомците им се объркат или блокират напълно. Особено емблематичен в това отношение е българският игрален филм „Изпити по никое време”. А ако се разровите в разказите на великолепния шегаджия Чудомир, ще откриете редица подобни примери.

    Горе-долу така се чувстваше вчера вечерта  българският слушател и зрител,който наблюдаваше с трепет изслушването на външния ни министър Румяна Желева, кандидата за комисар на ресора „Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи”. Като прибавим и факта,че от 2007 година, когато стана евродепутат, до 22 април 2009 година тя е била едноличен собственик и управител на фирма "Глобал Консулт",което говори за явен конфликт на интереси, излизането й пред комисията за изслушване бе по-скоро възприето не само като отсъствие на морал,но и като наглост. Най-яростно се включиха в артилерийския обстрел на Желева германските вестници.”Ди Велт” направо я нарече „гангстерска невеста”, а пък „Тагесшпигел” обяви,че тя има две биографии.

   Така че вчерашният изпит на Желева целеше не толкова да провери нейната компетентност, колкото да опипа пулса на искреността й. Уви, „Тагесшпигел” явно има основание да се съмнява,че на практика пред нас стои откровен лицемер. Каква бе тактиката на българската  кандидатка? Вместо да се държи открито и непринудено, парирайки неудобните въпроси с усмивка и убедителни аргументи, тя нервничеше и предлагаше на всеки усъмнил се евродепутат да го заведе в родината си, за да провери регистрите и дори да го запознае със съпруга си. Най-наивна бе репликата й, че ако е била извършила някакво нарушение, като не е попълнила коректно данъчната си декларация, в България имало финансови институции, които биха я санкционирали.

   Общи,неубедителни отговори даваше Желева и на множеството въпроси, свързани с ресора, за който кандидатства. Тя звучеше като студент,който съзнава, че не е добре подготвен,но все пак се надява на „тройка”. Дори и Желева да бъде одобрена в следващите дни, ще остане убеждението, че не притежава нито морални, нито професионални качества, за да се надява на успех и авторитет като еврокомисар. Както се казва: „В Дания има нещо гнило”. Но, уви, този път то е в България…

   Това едва ли не съумява да долови „любимецът на народа” Бойко Борисов. В крайна сметка провалът на Желева ще бъде и провал на кадровата му политика. Под „доказали се хора”, за които говореше до неотдавна, полицейският генерал изглежда разбира не ерудирани и способни лица, а лоялни първо нему,а после и на партията, блюдолизци. Иначе той нямаше да настоява с такова  настървение да наложи сегашния външен министър за еврокомисар.

   Обиден на царя и на НДСВ, че навремето не му дадоха Вътрешното министерство, а му сложиха Румен Петков за началник, генералът искаше на всяка цена да премахне Меглена Кунева. Като не отчете дори елементарния факт, че тя се бе вече утвърдила сред останалите си европейски колеги. И щеше да бъде много по-лесно да се заложи пак на нейната кандидатура. Нали Борисов твърди,че подбира само „доказали се хора”? Тези дни той отиде на Божи гроб в Ерусалим и заяви в типичния си шоуменски стил,че се помолил бог да опази България. Човек остава с впечатлението, че той мисли много за нея. Дори и да се опита да му повярва, пак не би проумял: като е така защо посрамва страната си с кандидатура като тази на Румяна Желева?!

  

 





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 320479
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930