Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2011 20:15 - Похитителят от Сливен е вече употребен!
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1175 Коментари: 0 Гласове:
0



   Стефан Петров Георгиев на 28 години от близкото до Нова Загора село Кортен все още се намира в сградата на „Инвестбанк” и заплашва да се самоубие. Колкото повече време минава, толкова повече съчувствието към младия мъж нараства, най-вече от страна на ръководители от МВР. Дори и премиерът Бойко Борисов отбеляза, че той бил изпълнил мъжки обещанието си да освободи задържаните от него хора.След като първоначално министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че похитителят, прострелял 42-годишен  охранител на банката и държал като заложници шестима нейни служители, бил наркоман, сега вече прозвучаха нотки на съчувствие и дори съжаление.

   Стефан бил без родители, не му вървяло в живота, никой не го възприемал сериозно, чувствал се аутсайдер, приятелката му – касиерка в банката, се залюбила с пострадалия охранител и така нататък. Разбира се, никой от важните политически лица, начело с министър-председателя, не засягат най-важната причина за отчаянието не само на този млад мъж, а и на хиляди други като него, които не стигат до решението да хванат пистолета и да покажат, че вече не могат да търпят бедността, оскърбленията и униженията, на които са подложени ежедневно. Защо цените и безработицата растат главоломно и защо няма изгледи стресът да бъде чувствително намален? Защо безхаберието и арогантността на управляващите расте правопропорционално на народните тегоби, невиждани даже по времето на петвековното турско робство?

   Още преди да е завършила тази не само лична, но и обществена драма, започнаха възхвалите на „полицията, която ни пази”, както пее Веско Маринов. В ефира на БТВ чухме от Цветан Цветанов, че операцията по освобождаването на заложниците протекла блестящо. Нима? Шестте жени, прекарали часове и през изминалата нощ на работните си места под огромно психическо напрежение, бяха пуснати на свобода от самия похитител. Ако психолозите и спецполицаите владееха положението, Стефан Георгиев нямаше да продължава да стои вътре в банката с пистолет, насочен към гърдите си. Сега явно той обмисля трескаво дали си заслужава да се предаде на властите, тъй като задължително ще бъде съден и хвърлен в затвора или пък в лудницата.

   Клетият Стефан! Той не знае може би, че дори и да дръпне спусъка, постъпката му няма да бъде възприета нито като протест, нито като повод за размисъл. Жив или мъртъв, утре вече никой няма да си спомня за трагичните часове в сливенската банка. Но, възхвалите на полицията и лично на Цветан Цветанов ще продължат, защото идват избори за президент през есента, а Бойко има намерение скоро да каже за приятеля си: „Българи, ето го моят избранник!”. Поувехналият рейтинг на вътрешния министър има нужда от чувствително освежаване.

   Така че аферата с похищението е добре дошла. Най-тъжното за похитителя тепърва предстои – да разбере, че е употребен. И че Цветанов току-що е провел една от брилянтните си рекламни акции.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 316990
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031