Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 11:25 - Бъдеще на вечен самотник и неудачник
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 25.03.2011 12:21


   Днес времето е великолепно – слънчево, усмихнато, ведро, оптимистично. Такива чудеса с настроението на хората може да прави само пролетта. Около обяд температурите в различните части на България са около 15 градуса. Може би в един такъв бисерен ден Архангел Михаил се явява на Дева Мария, за да й съобщи Божията воля, че тя ще зачене и роди дългоочаквания месия. Благовещение… Подходящо за хубави вести.

    Младият мъж, нападнал клона на „Инвестбанк” в Сливен най-после се предаде в 7 часа тази сутрин. Той излезе с маска на лицето и разперени ръце. Преди това разстроеният охранител по професия дълго размишляваше върху съдбата си с насочен срещу гърдите пистолет. После, когато пусна спецполицаите вътре искаше те да го разстрелят, но да не го правят на решето. Стефан Стефанов, както вече бе идентифициран, е искал просто да обере банката, без да наранява никого. Притеснил се, когато чул, че охранителят, когото прострелял на влизане, се бори за живота си. А любовната история с касиерката, която искал уж да накаже заради изневярата й, била измислица. Както и пуснатата в употреба от вътрешния министър Цветан Цветанов версия, че похитителят бил наркоман. По медиите и сега се излъчват ласкавите оценки на съселяните от Кортен, Новозагорско за доброто, тихото и възпитаното момче, което след като загубило рано и двамата си родители, се опитвало да се бори със суровия живот.

   Вече никой не си задава въпроса защо Стефан извърши тази постъпка, която Наказателният кодекс безмилостно квалифицира като тежко криминално престъпление.

Акт на отчаяние… Президентът Георги Първанов напомни, че десетки млади хора в страната са на ръба на психическия срив от безпаричието и безпътицата. Нито един закон не дава право на бедния да открадне, ако няма какво да яде. Да, той би могъл да рови из кофите за боклук. Но не и да влезе в банка с насочен пистолет. Въпреки че подобно деяние е по-морално и по-справедливо в очите на обществото, отколкото циничното и безконтролното обогатяване на шепа хора. Може би заради гузната съвест.

    Премиерът Бойко Борисов обеща на предалия се нападател полицаите да не му ударят дори един шамар. Но дали той, а и всеки от управляващата политическа класа, си дават сметка, че това е шамар за социалния модел, който те изграждат вече 21 години? Напрежението, ненавистта и агресията ще се засилват все повече. И вероятно ще станем свидетели на ежедневни обири не само на банки, а и на домове. Не случайно страната ни е на едно от челните места по битова престъпност сред останалите страни от Европейския съюз. Не минава ден, в който някой да не е ограбен или убит, като най-беззащитни са възрастните хора по малките села.

   Ако живееше в Америка, още с излизането си от банката, която се опита да обере, Стефан Стефанов щеше да получи предложение да продаде своята тъжна и драматична история. По нея щеше да бъде написан роман или сниман филм. Вероятно тази популярност щеше да го направи не само богат и известен, но и да го реабилитира. А сега младият мъж, който се появи с маска, рискува да потъне завинаги в небитието. Все едно, че наистина е дръпнал спусъка и си е решил проблема. Уви, никой няма да му даде втори шанс да обикне живота си, който той явно смята за достатъчно нищожен и мизерен. Никой няма да го преоцени заради добрата му, благородна душа, заради способностите, усърдието и трудолюбието му.

    Горчивата и страшната истина е, че бъдещето, което могат да му обещаят тук е на вечния самотник и неудачник…

  





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gita969 - Много вярно написано
25.03.2011 11:57
Кошмарът на този човек тепърва започва!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 321298
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930