Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2011 14:05 - Политическият комик Волен Сидеров
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1044 Коментари: 0 Гласове:
2



   Волен Сидеров ни втрещи отново. След като две години бе заспал кротичко в удобния си пашкул и се бе превърнал в ласкател и горещ поддържник на Бойко Борисов, лидерът на „Атака” реши да ни покаже, че нервите му се нуждаят от спешно лечение. Парадоксалното тук е, че ние – страничните зрители си мислим така, а иначе непорасналото момче от Ямбол си е напълно уравновесена и целеустремена личност, която по случайност не е завършила института за театрално майсторство. Ако на някой един ден му хрумне идеята да открие нова специалност в това учебно заведение и я кръсти „политическо актьорство”, то задължително трябва да покани за преподавател Волен Сидеров. Забавно е как той прелива от един нюанс на поведението си към друг. Но главният диригент на експлозивното му преобразяване е ИНТЕРЕСЪТ. Съвсем ясно е, че той умело може да подчини емоциите на разума си, дори когато изглежда, че е на път за психиатричната клиника на 4-ти километър в София.

   „Новият Левски”, както го наричат поклонниците му, никога не е работил в каменна кариера и не е поставял експлозиви. Това обаче не му пречи да си играе с фитила на ниските страсти, характерни за първосигналната система на човека. Подражателската символика на „Атака” с черните фланелки и камуфлажните панталони, носени обикновено от военните, знамената и хоругвите със стилистика от времето на мрачния сталинизъм и хитлеризъм, имат задачата да внушат безкомпромисност, сила и заплаха. Хулиганът, който се изкушава от поругаването на обществения ред с всички средства, може да намери мечтаното място именно под подобна фасада. И още повече – да стане радетел на патриотична кауза, като предостави на разположение нетърпеливите си юмруци и ритници. За съжаление, такива комплексирани личности водеше вчера Сидеров на щурм срещу джамията „Баня Башъ” в центъра на столицата.

    Още по-смешна бе идеята му да се върне на бегом в парламента и да направи декларация, че иска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, докато членовете на личната му гвардия си разменяха псувни и обиди с мюсюлманите, които се опитваха да проведат обедната си молитва. Лидерът на „Атака” напомни, че безпрекословно бил подкрепял ГЕРБ, но те се оказали национални предатели и турски еничари, така че оттук нататък те щели да видят какво е опозиция. Тук Сидеров малко попресоли манджата, защото и за малките деца е ясно, че той едва ли ще оттегли подкрепата си за Бойко Борисов. Две години той положи неимоверни усилия, за да убеждава членовете на партията си, че вече е на лице най-талантливото управление на България и че то няма алтернатива.

   Това ли е човекът, когото българите биха избрали за свой президент? Колкото и ксенофобски да са настроенията сред някои прослойки от населението у нас, всеки трезвомислещ гражданин разбира колко опасно е да се играе с фитила на етническия мир. И е ясно, че невротичните изблици на лидера на залязващата партия „Атака” са напразен опит да се разбуди ултранационалистичния електорат. По конституция президентът е гарант на мира и спокойствието, на верската и политическата търпимост, особено в страна, която днес е член на Европейския съюз. А тези качества никак не се вписват в цялостния образ на политическия комик Волен Сидеров.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 320968
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930