Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2014 12:27 - "Руският цар" в предизборния ход на Сидеров
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1056 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.05.2014 12:37


   Точно когато общественото мнение, а и социологическите агенции започнаха да изоставят партия „Атака“ и рейтингът й да спада чувствително, Волен Сидеров показа, че политическият му нюх е все така свеж като Деница Гаджева, младата му вдъхновителка и приятелка. Той изяви за пореден път умението си да се възползва от грешките на опонентите си, както и от вятъра на промяната.

    Първи шанс на амбициозния човек от Ямбол дадоха събитията в Украйна. Докато всички правоверни европейци се надпреварваха да заклеймяват действията на руския президент Путин, който всячески отстояваше правата на руско-езичното население и даже успя да откъсне чрез провеждането на всенароден референдум апетитното парче от тортата полуостров Крим, Волен Сидеров изведнъж откри хода на голямото си завръщане. Той започна да припомня кой ни е освободил навремето от турците и че естественият ни път на развитие е само редом с близката ни по език, култура, традиции и обичаи Русия. В евро-скептицизма на нисичкия и енергичен лидер възкръсна позамрялата любов към дядо Иван.

   Повод за този внезапен прилив на братски чувства у човека, който публично доказа, че повече предпочита плажовете в Куба или пък луксозните хотели в Париж, отколкото възродения покрай последната олимпиада руски курорт Сочи, бе позицията на новосформираната партия на старите му противници от телевизия „Скат“. Националният фронт за спасение на България, най-вече под въздействието на „своя европейски депутат“ Слави Бинев, е настроен против Русия и подкрепя санкциите, които бяха наложени от Европейския съюз и САЩ.

    Партиите на Волен Сидеров и Валери Симеонов обикновено воюват помежду си за електората над 40-годишна възраст. Популистките обещания на бургаската кабеларка да върне младите хора в България и хората на село, често изпълват напоследък с беловласи слушатели потъналите в паяжини местни читалища, а това не може да не безпокои лидера на „Атака“. Ето защо той реши да се възползва от очевидната грешка на „най-големия родолюбец и патриот“ Симеонов и да върне в редиците на своите поддържници онези, които в сърцата си симпатизират дълбоко на Русия.

   Колкото и да не се понасят един друг, каквито и нападки да отправят, както и да доказват кой кого всъщност е създал и направил личност, Сидеров и Симеонов имат една голяма обща любов и тя се нарича Слави Бинев. Преди няколко години именият каратист и ресторантьор, който даже викаше на тепиха Бойко Борисов по време на кметските избори в София, успя да блесне на политическата сцена, благодарение на Сидеров. Сега Валери Симеонов се надява да спечели евро-изборите, залагайки на Бинев. С този избор собственикът на „Скат“ доказва недвусмислено, че в действителност споделя ценностната система на „ненавистния“  Сидеров и че всъщност няма друг по-полезен и по-оригинален ход.

    В борбата за разпределението на евро-депутатските места преди изборите на 25 май 2014 година съвсем отчетливо се проявява традиционното разделение на русофили и русофоби, което бележи политическия живот у нас непосредствено след Руско-турската война от 1877-78 година. Докато Националният фронт за спасение на България се опиянява от „Ода на радостта“, а Реформаторският блок тръби за имперските интереси на Газпром, Волен Сидеров оглави находчиво движението в защита на православието. Той и хората му напоследък са чести гости в Русия, откъдето наскоро се върнаха с новина. Група „Любе“ ще дойде да пее в България и по-конкретно да пее „Давай за „Атака“… По всичко личи, че „руският цар“ в шахматната предизборна игра на Сидеров ще поднесе не само изненада, но и разочарование на онези, които избързаха да го обявят за „политически труп“.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 316956
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031