Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2014 19:38 - Близнашки - мъж на годината
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2014 19:44


Кой е по-мъж: Георги Близнашки или Бойко Борисов? Този въпрос придоби непосредствена актуалност след днешното решение на ДЕКВР да повиши цената на тока с 10 процента. Колкото и да се стараят хората на вожда от Банкя да твърдят, че ГЕРБ няма нищо общо с това служебно правителство и за децата е ясно, че подобно твърдение е повече от лицемерно. Все едно да се твърди, че президентът Росен Плевнелиев, който назначи служебното правителство, няма нищо общо с Бойко Борисов.

   На пръв поглед тази хитроумна стратегия да се разчисти пътят на бъдещето правителство, което се предполага, че ще бъде съставено с мандата на ГЕРБ, като му бъдат спестени едни от най-непопулярните мерки, сякаш работи. Скрит зад леко прегърбения Близнашки, Борисов сега потрива ръце и се готви за жадувания реванш във властта. Не се появява много в обектива на медиите и дясната му ръка Цветан Цветанов, може би за да не попада под кръстосания огън на противниците. Това обаче не означава, че опитният апаратчик не обикаля неуморно страната и не стяга местните структури за решаващия бой в неделя. Предизборният лозунг на герберите е, че няма да лъжат. Истината е горчива и те ще я произнасят, каквото и да им струва това. Една от тези истини според тях, че цената на тока трябва да продължи да расте.

   Оттук обаче следва правопропорционалната зависимост, че и всички останали цени неизбежно ще тръгнат нагоре. Това обстоятелство никак не тревожи партийните другари на полицейския генерал, да не говорим колко десен би могъл да бъде подходът му, ако наистина се върне на власт. Тази песен вече сме я слушали: пари за магистрали, а пък за другите области каквото остане. Пак ще чуваме излиянията на Борисов колко излишно се харчи в България за социални дейности и как доходите трябва да се замръзнали като Северния полюс, за да не дразним Европейския съюз с по-голям процент от заветното число 3. В крайна сметка бившият премиер показа на дело, че повече го интересува оценката „отличен“ от Брюксел, отколкото каква ще бъде реакцията на народа.

   Служебното правителство си отива, но Георги Близнашки изигра ролята, заради която бе избран – да свърши мръсната работа, без да му мигне окото. Даже протестите пред сградата на ДЕКВР не смутиха обичайната му самодоволна усмивка. Тя по-скоро означава: „Керванът си върви, кучетата си лаят“. И понеже той обича да бъде „отличник“ още от ученическите и студентските си години, няма съмнение, че след 5-ти октомври потиснатото му чувство на скромност никак няма да му попречи да се самооцени високо. И кой знае – освен останалите екстри, от които ще се ползва до края на живота си като бивш министър-председател, макар и само за два месеца, твърде вероятно е самолюбието му да бъде поласкано от неговите ментори Росен Плевнелиев и Бойко Борисов с титлата „мъж на годината“.

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 321350
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930