Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2021 12:53 - Момчето Бойко
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 450 Коментари: 1 Гласове:
-4

Последна промяна: 13.04.2021 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Момчето Бойко не иска да си отива… Въпреки натежалите вече години и килограмите, които не са в стила даже на позакръглените бистришки тигри, въпреки олисялото теме, което много наподобява любимото му софийско летище. Него само джипката го разбира отлично. Тя не се жали да го вози по недостроените магистрали с 200 километра в час. А това е скоростта, с която той мечтае да мачка своите противници – досадни и горди хора, неспособни да забележат и оценят неговия гений.

   Но как той да каже „сбогом“ на единствената и непрежалимата си любима – ВЛАСТТА? Заради нея той вложи целия си артистичен талант преди 20 години, когато без да е завършил театралния институт, се превъплъти в ролята на непоколебимия и силния мачо, готов да влезе в смъртоносна схватка с враговете на бедните и обезправените хора. Облечен в дълго, черно кожено манто, с черна препаска на челото и два пистолета на кръста – досущ като някой великолепен стрелец от Дивия запад, той ловеше като мухи някакви дребни престъпници, чиито криминални досиета позволяваха да бъдат притискани и които после – след като съдът обикновено ги пускаше на свобода, поради липса на доказателства, сами най-неочаквано се избиваха едни други. Но важното бе, че процентът на престъпните деяния спадаше, което правеше главния секретар на Министерството на вътрешните работи по-известен, отколкото министъра – добродушен катедрен професор, който даже нямаше претенции да бъде в центъра на вниманието.

   Напротив, момчето обожаваше да позира пред телевизионните камери, събрал възхитените и тайно влюбените погледи на младите репортерки, които сякаш виждаха пред себе си възкръсналия на българска земя супер-герой Рамбо. Той говореше охотно без да крие шопския си диалект, подхвърляше дребни шеги, разсмиваше, очароваше и даже омайваше. Така изведнъж, сякаш от нищото се появи неговата харизма. Никой не знаеше кой е той всъщност, откъде идва, какво е учил, с какво се е занимавал, за кого се е женил или на кого е баща. Този ореол на тайнственост остава и досега главна отличителна черта на момчето Бойко, което не иска да си отива…

   Талантът му се състои в това да казва на хората това, което те биха искали да чуят, даже и ако трябва да излъже. Би могло да се твърди, че в лъжата той откри своята златна жила. Не пожелаха да му отстъпят креслото на вътрешен министър. Тогава той реши да играе самостоятелно. А германците съзряха в негово лице проект, когото си заслужава да подкрепят финансово, естествено с оглед на последващи облаги. Първо той трябваше да щурмува столицата, защото разбираше, че тя е неговата стартова позиция към голямата политика. Кметството обаче бе тясно за големите му амбиции. Влюбените репортерки тук и там в медиите проведоха парламентарната му кампания през 2009-та година почти безплатно. Но и той умееше да се отплаща – в бъдеще време… Така с него дойде и ерата на калинките, когато той стана министър-председател.

   Ех, романтични времена! Сега момчето е самотно, застаряло и уплашено, на път да напусне широката спалня в резиденция „Бояна“, която обитаваше цели 10 години. Разбира се, шкафчетата с несметните му богатства ще опустеят. Кой знае къде ще изчезне и пистолетът до възглавницата му – образ, който обиколи световния видео-обмен. Така българският премиер стана световно известен.

   Може би там някъде – в неизвестна посока, го очаква младата жена с порасналата вече дъщеричка. Или пък загадъчната жена, споделяла неспокойните му нощи на държавник, на която той сам даде прозвището Мата Хари. Но момчето като че ли не гори от желание да се впусне в обятията на някоя простосмъртна жена, принизявайки така смирено ранга си на бог.

   Все пак у него зрее някаква невидима душевна драма. Навярно той отдавна е искал да си отиде, още когато в началото на август 2020-та година започнаха протестите пред сградата на Министерския съвет в София на площад „Александър Батенберг“, която между другото той не обича да обитава. Но не му разрешаваха всички онези, които той издигна и обогати и които никога нямаше да придобият увереността на избрани от съдбата, ако не бе неговото благоволение. Ето защо те бяха готови да го бранят със зъби и нокти, възкликвайки неискрено библейски: „На кого ни оставяш, учителю?“.

   Ако той си отиде наистина… Кой тогава ще целува по главата Цвета от Кърджали, уверявайки я, че той никога не я е наричал цинично или обидно? Кой ще стои зад гърба на Деси от Дулово, на Деси от Сливен или на Дани от Смолян, за да им вдъхва самочувствието на най-великите жени на нашето време? Кой ще се появява внезапно с джипката в някое затънтено селце в България, където шепата останали старци не са виждали големец? О, не, те не могат да му позволят да си отиде! Той не бива да бъде егоист, а да мисли за всички тях, за партията и за народа!

   Бойко се превърна съзнателно в мит. С него зле, без него още по-зле, както той тълкува известната фраза.  Така че сега навярно той пак мечтае за белия кон..

   



Тагове:   момчето бойко,


Гласувай:
0



1. missana - И що да си ходи Бойко?
15.04.2021 23:58
Да си ходи Байдън, който е много по-дърт от Бойко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 316819
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031