Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2010 20:01 - Сидеров - премиер!
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.07.2010 20:04


   На 5 юли, понеделник 2010 година, министър-председателят Бойко Борисов би трябвало да си поръча сладоледена торта и да духне една свещичка. Въпреки тежестите на властта, бившият пожарникар изкара година в нея и както по всичко личи, тя все повече и повече му се услажда. Всички са свикнали с умението му да си прави самореклама и да показва, че е безнадеждно опериран от чувството на скромност. Едва ли някой се учуди, когато в навечерието на този малък юбилей, лидерът на ГЕРБ си даде оценка 5 на собственото управление. Дори не забрави да отбележи, че предстои да си даде и оценка 6, ако преговорите му с руския премиер Владимир Путин, които целят да бъде снижена цената на газа за България, завършат успешно. Сегашният премиер винаги е умеел да убеждава с думи прости какъв майстор е във всяко отношение. Като главен секретар на МВР разгони бандитите, като кмет на София изчисти боклука, а като пръв министър върна на хората откраднатите милиони. Той не се нуждае от призива „Вервайте ми!” на неговия патрон Симеон Сакскобурготски, който му отвори широко вратата за голямата политика, поради простата причина, че сам си „верва”. Дори даже инфлацията, неудържимо галопираща от Нова година насам, не би могла да помрачи самочувствието му на олимпиец, качен на най-високия – неподозиран, а и несънуван, връх в живота му.

   И все пак Бойко Борисов не е „кралят-слънце”. Той си има коректив. Но не в лицето на слабата и нещастна опозиция в парламента, а в лицето на коалиционните си партньори. Разбира се това шоу се разиграва пак в името на демокрацията. И най-яркият и най-изобретателният  играч в  изявите пред жадната за сензации публика е Волен Сидеров. От противник на генерала преди повече от година, той се превърна в един от най-верните и най-последователните му стожери, които като Атлас крепят корпуса на герберската власт. Нито едно от предизборните обещания на  партия „Атака” не бе изпълнено досега. Нека си припомним по-важните от тях:

   1. Да бъдат премахнати новините на турски език по Националната телевизия.

   2. Да бъдат изплатени от Турция огромните обезщетения на прогонените тракийски българи.

   3. Да бъдат изгонени от страната „чуждестранните експлоататори и изедници” като например електроразпределителните дружества и банките.

   4. Да бъдат дадени на съд виновниците за източването и заграбването на големи и средни предприятия.

   5. Да бъде върната на народа незаконно придобитата собственост от новата капиталистическа класа – довчерашна партийна номенклатура.

   6. България да изтегли своите войници от състава на умиротворителните сили в Ирак и Афганистан.

   7. Да не бъдат разкривани американски военни бази в страната.

   8. Да бъдат рестартирани 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ”Козлодуй”.

   Лидерът на стремглаво губещата популярност партия „Атака” непрекъснато повтаря, че той всъщност не е излъгал своите около 300 000 избиратели и че продължава да се бори за изпълнението на всяко свое обещание. Но… все пак той не бил премиер, както заяви на деликатно мигащата срещу него Цветанка Ризова, с която днес привечер бе пак „На четири очи” по Нова телевизия. Не би било лошо – и като награда за безусловната „рицарска” подкрепа досега, Бойко Борисов да му отстъпи за една година премиерското кресло. Всички знаят, че царят е гол, но се възхищават на новоушитите му дрехи. Ясно е като бял ден: ако „лидерът на националистите” не бе поставил семейно-котерийните интереси над тези на поддържниците си, досега той отдавна да бе отеглил подкрепата си за кабинета на ГЕРБ. Обратното – днес той заяви, че Борисов вече разчистил „авгиевите обори” на преди управлявалата тройна коалиция. И сега България тръгвала уверено и победно напред, естествено начело със своя „велик кормчия”. А това означава още три години облажаване от властта на „Сидерови ООД”…





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lambo - Не 300 ... 400 000 излъга Ямболското сигане Сидер
04.07.2010 21:47
300 000 бяхме за Атака първия път, на изборите през 2005 г.

Той и друго обещаваше - да предложи демографска програма, с която да се спаси от изчезване топящата се българска нация. Някой да е чул за такава програма ?! Сега циганите са много по-добре, отколкото при предишната власт
цитирай
2. venisdg - Поздравления!
27.08.2010 23:20
Точно, ясно и вярно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 322747
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930