Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 12:33 - Цветан Цветанов: "Дързост и красота"
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1491 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 03.11.2010 12:35


Минути преди 11 часа днес, 3 ноември 2010 година, сряда, Българската национална телевизия прекъсна внезапно излъчването на вечния сериал „Дързост и красота”, за да включи директно Народното събрание. На трибуната бе Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи, който произнесе вдъхновена реч за своето имотно състояние.

    Той си припомни с умиление детството като започна още от 50-те години, даже преди да се е родил. Какво са купували и продавали неговите родители, към кой пореден квартал на столицата са се прехвърляли да живеят, докато най-накрая са се озовали във ведомствения апартамент на МВР в  „Дианабад”, където и до днес живее вече семейният мъж Цветан Цветанов, след като преди време са му дарили и този апартамент. Министърът припомни отново, че има цели 26 години трудов стаж и това му дава напълно законно основание да е печелил достатъчно и да е влагал в недвижима собственост, следвайки примера на родителите си и на родителите на жена си. Впечатляващо бе и изявлението му, че за периода 2004-2009-та година половинката му е заработила над 80 000 лева, а не по-малко е спечелил и нейният баща след пенсионирането си през 1996 година, когато е започнал работа в частна фирма. Така вътрешният министър се опита да разсее съмненията за доходите на близките му, откъдето идва не малка част от парите, които той е похарчил за допълнителни имоти след 2008 година. Той се спря специално и на онези над 130 000 лева, за които министърът бе казал, че е получил от консултантски услуги и формират мощния тласък в имотното му състояние. Цветанов заяви, че е съветвал /без обаче да спомене кого точно/ по въпросите на борбата с организираната престъпност – данни, анализи, дори перспективи за инвестиции в икономиката.

    Не му бе лесно на министъра да изброява имотите и да обяснява кога и как са придобити. Но той напомни, че за разлика от други хора в залата бил попълнил открито и честно декларацията си. После бившият вътрешен министър Румен Петков се пошегува като каза, че се радва за доходите на Цветанов, понеже са придобити по време на управлението на тройната коалиция, а тогава жизненият стандарт изглежда е бил твърде висок, за да има човек такива доходи. Цветанов направи опит за контраатака, като отбеляза, че силите на организираната престъпност се съюзяват срещу него заради ефективната му работа и че подземните босове имали свои говорители-депутати. Това бе косвен удар срещу главния му обвинител Яне Янев, лидер на партията „Ред, законност и справедливост”. Вътрешният министър се зарече повече да не дава обяснения по темата за имотите му, като не пропусна да благодари за подкрепата на депутатите от „Герб”, „Атака” и Синята коалиция. Накрая в очите му се появиха и сълзи, а гласът му затрепери, понеже спомена починалия си от рак на дебелото черво баща, докато правеше исторически преглед на придобитите имоти.

   Зрителите едва ли останаха разочаровани от неочакваното прекъсване на „Дързост и красота”. Защото поредният сериал бе талантливо продължен в залата на Народното събрание…

   

  




Тагове:   красота,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Кико
03.11.2010 13:00
Бе да му се невиди,физкултурника и за артист ставал,драматичен разбира се. Трябваше и на нас да ни раздадат,че да плачем заедно с Цуцко.То бива наглост ,ама неговата надминава всичко. Навремето гледах ,че в тройната коалиция всичките бяха от артист нагоре,ама тия ги бият по точки. Предлагам да вземем,назаем малко независими органи/имамв предвид-полицаи,съдии,следователи/ да разследват Цуцко,па тогава да видим-кое е вярно това което той разправя или това което излиза на яве от други източници?
цитирай
2. pukamuli - По-точно скеч!
03.11.2010 13:11
"ГЙОН СУРАТ -2"!Щото номер едно е шефа му!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 322631
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930