Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2014 19:17 - Първият светец в българската политика?
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 2606 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Голям светец бил Валери Симеонов. Той не бил влязъл в политиката за постове и облаги, понеже идвал от бизнеса. Тогава възниква естественият въпрос: защо той е дошъл да си губи времето в парламента? Бургазлията бил дори обиден, че хората не му вярвали, понеже думата „политик“ станала мръсна и подозрителна. Виждали ли сте човек, който да бърка в кацата с мед и да му вярват, че той има чисти подбуди? Симеонов би трябвало да си припомни известната сентенция: „Пътят към ада е постлан с добри намерения“.

   Доколкото разбираме от не съвсем аргументираните публични изяви на новоизлюпения народен представител, той се е решил на тази „саможертва“, за да изчисти името на колегите си. Парламентът бил избран, за да излъчи правителство, което – според Симеонов, би трябвало да бъде рожба на националното съгласие. Телевизионният деец или е идеалист или е добър актьор. Какво съгласие би могло да има в събрание, доминирано от многоцветни партийни нюанси? Той не на шега смята, че това може да стане чрез приемането на една обща програма, която би трябвало да изпълнява новото правителство. Но кой ще бъде оня омайник, при чийто непреодолим чар ще бъде написана и приета подобна програма? Симеонов твърди, че не било важно кой ще е министър-председател и кои ще са министри, а дали ще се изпълняват очакванията на народа за изваждането на България от тежката криза.  И то след като – няма начин да не е чул, самият Бойко Борисов, а и хората му, заявиха категорично начело да е пак едноличният вожд на ГЕРБ.

   Съвсем очевидно е, че исканията на по-малките партии, в които партията-победителка вижда свои съюзници за програмно и експертно правителство, няма как да бъдат уважени. Отсега расте възмущението на Борисов – трябвало ли той да се срамува, че спечелил най-много депутати? И ето ти тебе абсурд: онези които би трябвало да страдат и плачат, започват да изтъкват своите прекомерни амбиции. За да ги умилостиви по-отрано жадният да си върне премиерския пост стратег от Банкя заяви, че дори е готов да раздаде и министерски постове. Тук обаче има хитра уловка – вкара ли веднъж вълкът агнетата в кошарата, повече мърдане няма да има, защото после те всеки момент могат да бъдат „изядени“, сиреч компрометирани.

   Как тогава човек като Валери Симеонов може да разчита на това да изчисти званието „политик“ в най-бедната страна от Европейския съюз? По-скоро сякаш се очертава обратното: маскарите да опетнят невинния и чистия човек. Ако Симеонов е именно такава личност, не беше ли по-добре той да не се захваща да гази в блатото с амбицията да го превърне в кристално езеро? Кой може да повярва в искреността на подобна мотивация? Но кой знае – може би Валери Симеонов има всички шансове да стане първият светец в българската политика?

  





Гласувай:
3



1. анонимен - Ще имаме нов Биг Брадър, зер оня вече ...
07.10.2014 19:28
Ще имаме нов Биг Брадър, зер оня вече стана досаден. По-глупаво нещо от български политик няма, в същото време на гарата във Варна една след друга пристигат композиции с бронетехниника- за къде?
цитирай
2. lumy - Чудно как никоя партия не е приласкала досега Ники Кънчев
07.10.2014 19:35
Той става за председател на парламента. Вероятно Цецка Цачева няма да му се сърди, че той я е изместил...
цитирай
3. aboychev - СВЕТЕЦЪТ ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА
08.10.2014 20:04
ВАЛИРИ ЛЕНИНГРАДСКИ
ТЪЙ КАТО ТАМ СЕ Е "ЗАМОНАШИЛ"
ЗА "БИЗНЕСМЕНТАРАДЖИЯ"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 322637
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930